Skip to content
Politică

Guvernul Tudose le-a pus gând rău bogaților: TAXĂ de solidaritate

gadget.ro

Guvernul Mihai Tudose le-a pus gând rău bogaților: vrea să introducă o TAXĂ de solidaritate, pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie.

Banii vor ajunge la bugetul pentru Sănătate, au declarat joi surse politice pentru Mediafax.

Pe site-ul PSD a fost postat recent un noul program de guvernare depus în Parlament de guvernul Tudose. Documentul prevede introducerea unor noi taxe şi impozite: contribuţia de solidaritate, taxa pe produsele nocive, impozitul suplimentar pe resurse naturale. În acelaşi timp dispare impozitul pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Pe de altă parte, pentru a colecta mai mulţi bani la buget, cabinetul Tudose doreşte să majoreze cu minimum 20% impozitul pe profitul obţinut din extracţia de resurse naturale care nu sunt prelucrate în România, prin adoptarea noii legi a redevenţelor, până cel târziu la sfârşitul anului 2017.

Ulterior, ipoteza taxei de solidaritate a fost confirmată de către ministrul desemnat al Finanțelor, Ionuţ Mişa.

El a afirmat joi că taxa de solidaritate va fi introdusă cel mai probabil din 2018 şi îi vizează pe cei cu venituri excepţionale.

„Taxa de solidaritate încercăm să o implementăm în 2017. Probabil ea va fi în 2018. După ce primesc datele centralizate vom stabili procentul. Numărul persoanelor este destul de mic. Se situează până în zece procente, cei care au venituri de peste zece salarii minime pe economie. Luăm în calcul un singur procent şi nu mai multe trepte de impozitare”, a explicat Mişa.

Ionuț Mișa a adăugat că taxa îi vizează pe cei cu venituri excepţionale (care depăşesc 14.500 de lei net) şi că se încearcă să nu fie afectată clasa de mijloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *