Skip to content
Economie Societate

Guvernul urgentează prin OUG construirea de autostrăzi și căi ferate. Ce prevede ordonanța

zdbc.ro

Un proiect de act normativ pentru accelerarea lucrărilor de infrastructură a fost lansat, în dezbatere publică, de Ministerul Transporturilor.

Printre măsurile propuse se numără emiterea imediată a autorizaţiei de construire pentru lucrările de interes public, modificări la procedurile de mediu şi la cele de contestaţii, arată B1.ro.

Mai precis, una dintre măsurile propuse de Ministerul Transporturilor vizează modificarea dispozițiilor art. 24 alin. (4) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, astfel încât autorizaţia de construire pentru lucrări, în toate cazurile, inclusiv pentru construcții noi, să se emită imediat.

Totodată, Ministerul Transporturilor propune, în ceea ce privește modificările la procedurile de mediu, ca marile proiecte de infrastructură să fie exceptate parţial sau chiar total de la prevederile Legii 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, transmite economica.net.

Instituția mai propune ca autorităţile de la Mediu să reducă termenele pentru avizarea proiectelor de infrastructură de importanţă strategică.

Toate propunerile Ministerul Transporturilor pentru accelerarea marilor proiecte de infrastructură pot fi citite AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *