Skip to content
Politică

Guvernul va fi dat în judecată de un lider PNL

Prin intermediul unui comunicat de presă, liderul PNL Cluj, Mihai Seplecan anunță faptul că va acționa în judecată Guvernul României, Ministerul de Interne și Instituția Prefectului Cluj, pe subiectul alegerilor anticipate pentru președinția CJ Cluj, Seplecan afirmând că deși au fost notificați, nu au aplicat legea.

„Am așteptat ca pe parcursul zilei de miercuri Primul Ministru al Guvernului României să binevoiască să se aplece și asupra respectării legii în județul Cluj și să emită Ordonanța de Urgență care să stabilească data alegerilor anticipate pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj. Deși este campion la Ordonanțe de Urgență, majoritatea date pe furiș, să nu genereze dezbateri publice, că sunt împotriva intereselor românilor și, oricum, Avocatul Poporului tace că are rate la bancă de plătit, Victor Ponta nu a schițat niciun gest miercuri, data limită la care se mai putea emite actul pe baza căruia să se organizeze alegerile anticipate pentru președinția CJ Cluj. A fost încălcată legea, motiv pentru care mă voi adresa justiției”, transmite Seplecan.

Mihai Seplecan punctează că cei care se fac vinovați de încălcarea legii, vor trebui să plătească.

„Cei care se fac vinovați de încălcarea legii, vor trebui să plătească.

Reamintesc că, imediat după desfășurarea turului II al alegerilor prezidențiale, am notificat atât Instituția Prefectului Cluj, cât și Ministrul de Interne să poftească să respecte legea și să facă diligențele necesare desfășurării alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al CJ Cluj. De asemenea l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta și am solicitat că, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/ 2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/ 2004), a datei de desfășurare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004).”, a conchis Seplecan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *