Skip to content
Politică

Guvernul va înființa Agenția pentru administrarea bunurilor sechestrate

Guvernul a decis înființarea Agenţiei pentru administrarea bunurilor sechestrate, care se va afla în subordinea Ministerului Justiției, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

„La propunerea Ministerului Justiției, Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, 10 decembrie, un Memorandum prin care se înfiinţează, în subordinea Ministerului Justiţiei, o agenţie dedicată gestionării bunurilor sechestrate în cadru procesual-penal”, se precizează în comunicatul de presă.

Agenția va deveni operaţională până la sfârşitul lunii martie 2015 şi va dispune de 30 de posturi. Rolul structurii fiind de a administra bunurile sechestrate în cadrul unor proceduri penale, activitate care, în prezent, se realizează de mai multe instituții, ceea ce creează dificultăți în gestionarea și, ulterior, valorificarea acestora. În acelaşi timp, noua structură va avea un rol de coordonare şi decizie, în cooperare cu ANAF, a activităţii de valorificare a bunurilor confiscate.

„Ori de câte ori am avut ocazia am susținut că un factor esențial pentru pedepsirea celor care au încălcat legea, dar și pentru descurajarea producerii de noi infracțiuni este recuperarea prejudiciilor pentru că nimeni nu comite o infracțiune dacă știe că nu se poate alege cu un câștig material. Înfiinţarea acestei structuri în cadrul MJ va permite ca bunurile care în prezent se depreciază pe durata procedurilor judiciare, pierzându-și din valoare, să fie corect şi eficient administrate astfel încât în final să avem un grad cât mai ridicat de valorificare a acestora şi, implicit, să alimentăm bugetul de stat cu sume cât mai mari de bani”, a declarat Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciu.

Potrivit unor statistici, ANAF nu a reușit să pună în aplicare nici 10 la sută din hotărârile judecătorești definitive.

2 comentarii la “Guvernul va înființa Agenția pentru administrarea bunurilor sechestrate

  1. Inca o agentie care sa toace banii publici? Din punctul meu de vedere coruptii pot sta acasa, dar toata averea sa le fie confiscata, sa fie recuperat intregul prejudiciu. Acest DNA munceste degeaba daca acesti bani nu unt recuperati.
    Oricum, la cate blesteme sunt, nu va scapa nici un miliardar de carton. Din pacate vor plati copiii lor. Cum se spune, blestemat sa le fie neamul 9 generatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *