Skip to content
Economie Societate

Guvernul va negocia autostrada Ploiești – Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume

ziarmm.ro

Guvernul va începe în perioada imediată negocierile cu asocierea formată din companiile China Communications Construction Company Ltd (China) și Makyol Insaat Sanayi Turizm (Turcia) pentru construcția și operarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Ploiești – Brașov, proiect estimat la 1,36 miliarde de euro, conform datelor obținute de Profit.ro.
Joi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat intenția Guvernului de a începe negocieri, fără a indica însă companiile. China Communications Construction Company (CCCC) este unul dintre cei mai mari constructori la nivel mondial, cu afaceri de aproape 80 de miliarde de dolari și peste 160.000 de angajați. CCCC ocupă locul 91 în lista primelor 500 de companii la nivel internațional, Fortune Global 500. CCCC a fost implicat în diferite proiecte, printre care și cel mai lung pod din lume, Danyang–Kunshan Grand Bridge, cu o lungime de 164,8 kilometri, situat în delta fluviului Yangtze și care face legătura între orașele Beijing și Shanghai. Podul a costat 8,5 miliarde de dolari.

Makyol este un important constructor din Turcia, implicat în proiecte de infrastructură precum metroul din Istanbul, autostrăzi (Blacksea Coastel Road), tunele, poduri, porturi și aeroporturi. Pentru acest contract, la prima etapă a licitației, au fost mai mulți constructori interesați, scrie profit.ro.

1 comentariu la “Guvernul va negocia autostrada Ploiești – Brașov cu constructorul celui mai mare pod din lume

  1. Nu facem autostrăzi cu bani europeni ,deci bani gratuiti pentru ca nu pot fi furați și politicienii nu-si pot lua comisioanele grase,asa ca nici nu o sa avem autostrazi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *