Skip to content
Politică

Guvernul va organiza ceremonii pentru marcarea a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai

romanialibera.ro

Guvernul României, Primăria Sinaia şi Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş pregătesc organizarea unor ceremonii, anul viitor, pentru a marca 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat, marți, un protocol cu Primăria Sinaia şi cu Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş, pe baza căruia se vor organiza ceremonii, anul viitor, pentru a marca 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Proiectul se va derula sub auspiciile Familiei Regale a României și va include reabilitarea traseelor istorice şi a grădinilor Domeniului Regal Peleş, precum şi amplasarea unei statui a Regelui Mihai în zona pietonală din faţa sediului Primăriei din Sinaia.

Promit că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-mi face datoria, Ministerul Culturii să îşi facă partea lui de treabă pentru ca acest protocol în trei să îşi ducă la bun sfârşit ceea ce şi-a propus pentru 2021, pentru a-l cinsti aşa cum trebuie şi cum merită pe Regele Mihai„, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a mai susținut, în acest context, că în opinia lui, relaţia dintre Guvernul României şi Casa Regală s-a îmbunătăţit odată cu instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban.

„Eu zic că relaţia dintre Guvern şi Casa Regală s-a îmbunătăţit substanţial odată cu venirea liberalilor la guvernare”, a declarat ministrul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *