Skip to content
Politică

Guvernul, veste excelentă pentru tineri: cum pot lua credite pentru locuințe sau cursuri

ziarmm.ro

Guvernul României vine cu o veste excelentă pentru tineri: vedeți mai jos cum pot lua aceștia credite pentru locuințe sau pentru cursuri.

PSD a prezentat joi noul program de guvernare care prevede printre altele creşterea salariului minim, introducerea unui impozit pe cifra de afaceri, schimbări în colectarea TVA, acordarea unor credite fără dobândă pentru tineri şi introducerea unei taxe pe produsele al căror consum are un impact negativ major asupra sănătăţii populaţiei, scrie Ziarul Financiar.

Tinerii vor fi putea ca până la împlinirea vârstei de 26 de ani să apeleze la credite fără dobândă, garantate în proporţie de 80% de către stat, de maxim 40.000 lei, pentru plata cursurilor, chiriei sau a unei părţi din construcţia unei locuinţe. (Termen 1 ianuarie 2018). Atât studenţii cât şi ceilalţi tineri vor trebui să îndeplinească doar o formalitate: aceea de a prezenta băncilor prin care statul va derula acest program contractul de chirie sau de construcţie al locuinţei, respectiv facturile pentru cursuri sau pentru cărţile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *