Skip to content
Politică

Guvernul vine în ajutorul educației. Câți bani vor primi elevii

Guvernul României vine în ajutorul educației. Câți bani vor primi elevii.

Astfel, potrivit ultimului anunț făcut de ministrul Educației Adrian Curaj pe pagina sa de socializare, elevii din România cu o situație precară, pot beneficia de un ajutor, menit să reducă abandonul școlar și „atragerea unui număr cât mai mare de copii la școală”, informează Antena3.ro

„Pentru anul școlar 2015-2016, Guvernul susține financiar peste 60.000 de elevi de liceu, prin intermediul programului „Bani de liceu”. Suportul financiar este condiționat de prezența zilnică și cred că orice astfel de inițiativă are menirea de a duce la scăderea abandonului școlar și la atragerea unui număr cât mai mare de copii la școală.

Sprijinul financiar din cadrul programului „Bani de liceu” se acordă elevilor care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei.

Elevii primesc 180 lei lunar, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat”, a scris ministrul Educației, Adrian Curaj, pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *