Skip to content
Politică

Guvernul vrea să aplice mai repede Codul Fiscal. Ce a cerut Olguța Vasilescu

craiovaforum.ro

Guvernul României vrea să aplice mai repede Codul Fiscal. Vedeți mai jos ce a cerut ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Demnitarul a declarat vineri că Executivul va reduce termenul de intrare în vigoare a modificărilor aduse Codului Fiscal de la şase luni la trei luni, pentru a putea pregăti punerea în aplicare a Legii salarizării, transmite Mediafax.

„Este o solicitare din partea noastră pentru a putea pregăti aplicarea legii salarizării precum şi reducearea impozitului pe venit şi a cotelor contribuţiilor de asigurări sociale. Vă solicităm deci modificare unui articol din Codul Fiscal cu precizarea că nu e vorba de creşteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi. Este vorba de reducerea unui termen, de la 6 la 3 luni de intrare în vigoare a modificărilor Codului Fiscal pentru că Legea salarizării ar fi trebuit să apară la pachet cu Codul Fiscal şi pentru a recupera această întârziere. Ca să putem să aplică legea salarizării este necesară modificarea articolului 4”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Modificarea procedurii privind impozitul specific pentru microîntreprinderi şi eliminarea condiţionării înregistrării în scopuri de TVA pentru societăţi sunt câteva dintre modificările la proiectul de Cod Fiscal ce îşi vor face efectele începând din a doua parte a acestui an.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *