Skip to content
Politică

Guy Verhofstadt, tranșant: Putin și Assad trebuie să plătească pentru barbaria lor!

www.lopinion.fr

Uniunea Europenă a adoptat ieri o poziție asupra situației din Siria, condamnând cu fermitate toate atacurile împotriva civililor. Totodată, a cerut încetarea imediată a luptelor din Alep.

În acest sens, Guy Verhofstadt, președintele Alianței Liberalilor și Democraților din Parlamentul European, susține această afirmație făcută de Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, dar solicită măsuri mai dure care să fie aplicate de către UE pentru a opri atrocitățile din Siria.
„În condițiile în care imagini îngrozitoare ale suferinței umane continuă să iasă din Alep, este clar că UE ar trebui să facă mult mai mult pentru a se asigura că forțele militare ruso-siriene încetează bombardarea fără discernământ a zonelor civile. Sunt de acord cu încetarea ostilităților din motive umanitare.

Poziția comună emisă de către statele membre ale UE privind Siria este binevenită, dar este fără dinți. Federica Mogherini solicită încetarea imediată a luptelor din Alep, fără a propune nicio strategie în acest sens. Prin urmare, întrebarea rămâne; Cum intenționează UE să se asigure că guvernul rus respectă angajamentele asumate?

Dacă vrem cu adevărat să se asigure punerea în aplicare integrală a Comunicatului de la Geneva și a rezoluțiilor pertinente, trebuie să se facă presiuni asupra guvernului rus. Primul pas ar trebui să fie aplicarea unor sancțiuni Rusiei, legate de rezoluțiile Consiliului de securitate din Siria. Putin și Assad trebuie să plătească pentru barbaria lor”, a declarat președintele ALDE European.

logo-alde

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *