PSnews

Ultima Oră

Hackerii ar putea provoca pagube de zeci de miliarde de dolari în lume

GoHacking.com

Hackerii ar putea provoca pagube de zeci de miliarde de dolari în lume. Vedeți mai jos cine a lansat acest avertisment.

Un atac cibernetic important ar putea provoca economiei mondiale pierderi de până la 53 de miliarde de dolari, o cifră similară cu o catastrofă naturală precum uraganul Sandy din 2012, a apreciat luni grupul britanic de asigurări Lloyd’s of London, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un raport elaborat împreună cu firma de modelare a riscurilor Cyence, Lloyd’s a examinat posibilele pierderi economice apărute în urma a două scenarii: un atac informatic al unui furnizor de servicii de tip cloud (care ar provoca pierderi estimate la 53 de miliarde de dolari) și atacuri asupra sistemelor de operare a calculatoarelor utilizate de un număr mare de companii din întreaga lume (care ar genera pierderi de 28,7 miliarde de dolari).

În prezent, companiile de asigurări încearcă să estimeze expunerea lor potențială la pierderile legate de atacurile cibernetice pe fondul creșterii riscurilor unor astfel de atacuri. Totuși, sarcina asiguratorilor este îngreunată de lipsa de date istorice pe baza cărora să își elaboreze scenariile.

Costurile economice ale atacului ipotetic asupra furnizorului de servicii cloud ar depăși cu mult costurile globale de 8 miliarde de dolari provocate de virusul WannaCry, care în luna mai s-a răspândit în peste 100 de țări. În mod normal, costurile economice includ întreruperea afacerilor și repararea computerelor.

Raportul celor de la Lloyd’s vine după un avertisment lansat de Guvernul american către firmele din sectorul industrial despre o campanie de atacuri care a vizat sectoarele nuclear și energie.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi