Skip to content
Politică

Hackerii au atacat site-urile BBC: A fost un test

 

New World Hacking a revendicat atacul cibernetic asupra site-urilor BBC, din ajunul Anului Nou, care a mai precizat că obiectivul de activitate este lupta împotriva ISIS, iar acţiunea asupra platformelor online ale corporaţiei britanice a fost „un test”.

„Avem sediul în Statele Unite, dar ne străduim să facem nefuncţionale site-urile afiliate ISIS şi ale membrilor grupării”, a susţinut reprezentantul New World Hacking, informează antena3.ro.

„Ne dăm seama uneori că ceea ce facem nu este întotdeauna cel mai bun lucru, însă fără piraţii cibernetici… cine este acolo pentru a lupta împotriva teroriştilor care acţionează în mediul online?”, a mai spus reprezentantul grupării de hackeri New World Hacking. „Motivul pentru care am ales ca ţintă BBC este acela că am vrut să vedem puterea serverului nostru”, a adăugat acesta.

„ISIS va fi ţinta noastră principală”, se mai spune pe contul de Twitter al New World Hacking.

Problemele tehnice nu au afectat niciuna dintre staţiile de televiziune şi radio deţinute de BBC, însă s-au răsfrânt asupra tuturor serviciilor online ale corporaţiei.

„Vă cerem scuze pentru orice inconvenient pe care l-aţi întâmpinat”, se spunea în mesajul reprezentanţilor BBC de pe contul de Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *