Skip to content
Societate

Hackerii au spart serverele FBI. Sute de mii de emailuri false, expediate în timpul atacului cibernetic de amploare

libertatea.ro

Centrul Federal de Investigații american FBI a declanșat o anchetă de amploare după ce sute de mii de emailuri false au fost trimise din serverele proprii, semn că acestea au fost ținta unui atac cibernetic.

Agenția guvernamentală a declarat că incidentul de sâmbătă dimineața face parte dintr-o anchetă în curs și că acesta ar fi avut un caracter sofisticat din partea unui grup cunoscut pentru șantaj, Dark Overlord, conform organizației non-profit anti-spam Spamhaus.

Provoacă multe perturbări, deoarece anteturile sunt reale, chiar provin din infrastructura FBI”, a scris Spamhaus pe Twitter, adăugând că nu au inclus nume sau informații de contact ale expeditorului.

Potrivit rapoartelor presei americane, au fost trimise peste 100.000 de e-mailuri. Agenția a spus că hardware-ul afectat a fost scos rapid din funcțiune, după ce problema a fost detectată și a avertizat publicul să fie „prudenți cu expeditorii necunoscuți” și să raporteze guvernului activități suspecte.

Nu este încă clar dacă e-mailurile au fost trimise de o persoană cu acces autorizat la serverele FBI sau dacă au fost implicați hackeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *