Skip to content
Politică

Hackerii de la Anonymous au începutul asaltul asupra Statului Islamic în mediul online

Anonymous a început „Operaţiunea ISIS”: hackerii au publicat liste cu nume

Hackerii de la Anonymous au început „Operaţiunea ISIS” prin publicarea mai multor date personale ale unor supecţii care ar face parte din organizaţia teroristă. Informaţii despre mii de atacuri cibernetice şi detalii care îi vizează pe jihadişti au fost dezvăluite online cu hashtag-urile #opISIS şi #opParis.

Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupuşi jihadişti şi a făcut publice mai ales detaliile personale ale celor implicaţi în procesul de recrutare ISIS. Informaţiile personale ale supecţilor extremişti au început să apară după ce Anonymous „a declarat război” ISIS, în urma atacurilor de la Paris.

Hackerii au făcut publică o listă de conturi pe Twitter şi de site-urile pe care operază jihadiştii. Cel puţin o postare conţine detalii personale, inclusiv adresa fizică a unui individ care pretinde a fi un recrutor ISIS în Europa.

Mai mult, Anonymous susţin că atacat cu succes mii de conturi de pe reţele de socializare, iar mai multe site-urile pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse. De la debutul „Operaţiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

Activiştii par să îşi fi intensificat atacurile cibernetice în ceea ce au anuţat a fi „cea mai mare operaţiune” din istoria sa, ca răspuns la atacurile de la Paris, soldate cu 129 morţi. Anterior, hackerii axându-se în mare parte pe piratarea conturilor de social media.

Cu toate acestea, nici unul dintre detaliile dezvăluite nu pot fi confirmate în mod independent, precizează jurnaliştii britanici. Datele ar putea fi eronate, dat fiind faptul că, în trecut, s-a mai întâmplat ca Anonymous să dea greş.

După declaraţia de „război” transmisă de Anonymous, Statul Islamic a răspus, pe un cont din aplicaţia de mesagerie Telegram, prin mesajul: „Nişte idioţi”.

Cu toate acestea, potrivit Business Insider, mesajul ISIS conţine şi „instructiuni” despre cum pot fi evitate eventualele atacuri: „Nu deschideti linkuri decât dacă acestea provin dintr-o sursă sigură. Schimbaţi constant protocolul de adresa. Nu vorbiţi cu persoane pe care nu le cunoaşteti pe Telegram sau prin mesaje Twitter”.

Hackeri din Anonymous au publicat, luni, un videoclip în care declară război total Statului Islamic şi anunţă atacuri cibernetice devastatoare, după atentatele teroriste de vineri seara din Paris, informează realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *