Skip to content
Politică

Hackerul Guccifer vrea să rămână într-o închisoare din România

RT.com

Marcel Lazăr Lahel, hackerul cunoscut sub numele de Guccifer, a cerut americanilor să fie lăsat să își ispășească pedeapsa într-o închisoare din România.

Aflat în penitenciarul de la Arad, Guccifer a sunat la postul Fox TV din SUA pentru a solicita să fie lăsat să își ispășească pedeapsa în România și să nu fie transferat în SUA pentru condamănrile primite de la instanțele americane.

În prezent, hackerul execută o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani pentru spargerea mailurilor euoparlamentarului Corina Crețu și a ex-directorului SRI George Maior, informează hotnews.ro.

În SUA, Guccifer ar avea de executat 52 de săptămâni de închisoare pentru acces neautorizat la un computer și furt de identitate. Cu toate acestea, românul s-a lăudat că a reușit inclusiv să spargă serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta a descris e-mailul fostului secretar de stat ca fiind „o floare deschisă cu sute de foldere la îndemână”. Directorul FBI a dezmințit însă  faptul că Guccifer ar fi obținut vreodată acces la e-mailurile cu informații confidențiale ale democratei Clinton.

Săptămâna viitoare, hackerul va avea o înfățișare în fața judecătorilor unde va cere ca pedepsele să fie contopite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *