Skip to content
Politică

Hai cu răspunderea magistraților! DNA a încasat o achitare DEFINITIVĂ după 1 an de arest preventiv

jurnalul.ro
" "

Citiți în cele ce urmează despre un nou caz ce poate servi drept argument pentru o lege de răspundere a magistraților. Vedeți în ce dosar Direcția Națională Anticorupție (DNA) a încasat o achitare după ce principalii suspecți au fost ținuți timp de un an în arest preventiv.

Curtea de Apel București (CAB) a decis achitarea definitiva a medicului Mohammad Yassin (cunoscut drept „cinstitul Yassin”, după cum s-a exprimat Traian Băsescu), acuzat de trafic de influenta, pe motiv ca i-ar fi cerut 2 milioane de euro lui Omar Hayssam ca sa-l scape de inchisoare. In acelasi dosar, alt inculpat, Tahli Fadel, a fost achitat pentru complicitate la trafic de influenta. Decizia de achitare a fost dispusa in temeiul art. 16 alin.1 lit.b teza I Cod procedura penala, care prevede: „fapta nu este prevazuta de legea penala”, relatează Luju.ro.

" "
" "

Mohamad Yassin, acuzat de trafic de influenta, a fost arestat preventiv timp de 11 luni si 8 zile, si a stat in arest la domiciliu alte 6 luni si 10 zile. De asemenea, Tahli Fadel a stat la randul sau 1 an si 3 luni in arest preventiv si arest la domiciliu.

Cea care a instrumentat cazul este Florentina Mirică (foto sus). Rechizitoriul a fost confirmat de seful Sectiei I DNA, Gheorghe Popovici.

Achitarea medicului Yassin a fost dispusă de către un complet de divergență de la CAB. Dosarul a fost solutionat de către judecătorii Alin Nicolescu și Luminița Nițu, insa pentru ca unul din acestia a avut opinie separata s-a format complet de divergenta, balanta in sensul achitarii inclinand-o judecatoarea Isabelle Tocan. La fond, judecatorul Valeriu Terceanu de la Tribunalul Bucuresti il condamnase pe Yassin la 3 ani inchisoare cu suspendare, iar pe Tahli Fadel la 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *