Skip to content
Politică Video

Haiku petredaea

Inquam Photos / Mircea Manole
" "

Pe un bostan sta un cormoran, pe un știulete sta un sticlete, pe o drezina înflorește-o sulfina…

Și, totuși, România a trecut pe locul întâi in Europa la producția de porumb. Vom primi așadar mămăliga și circ sau  doar teatru absurd? Eugen Ionescu hrănea rinocerii cu pasat?

petredaea, legat și cu litere mici, este o metafora umană. Una vorbitoare, dar defel o trestie gânditoare. Ea exprima cel mai bine starea de suprarealism a guvernului. Da!, pentru ca asta e tot șpilul, nu a fost vorba niciodată despre prostie,  cum credeam, ci despre suprarealism funcțional.

petredaea, un haiku suprarealist ca zborul unui cormoran deasupra unei piscine, nu desupra unui cuib de cuci. 

Tristan Tzara, bătrânul mustăcios Dali amestecați laolaltă intr-un mare mojar de idei, laolaltă cu ineptii blajine, grimase ovine. De la cormoran la oaie, la brânza, manz și viezure, la lupul dacic stilizat pe sigla președinției României a UE. La “programul rosia”, cu munți de tomate lăsate toamna sa putrezească aburind  aiurea pe câmpuri ca in filmele lui Lars von Trier. Numai ca roșiile nu ard, ne ard la buzunare subvențiile date fără cap, fără oaie și fără cormorani.

Consumați cu prudenta orice imagine produsă voluntar sau involuntar de petredaea; poate provoca lirism necontrolat și o limbuție agresiva aproape mecanica.

Off, beția de cuvinte…

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *