Skip to content
Politică

Halal liberal! Edilul PNL care și-a mânărit examenul nu e-n stare să valorifice un bolid al Primăriei

stiridb.ro

Chiar dacă liberalismul presupune printre altele încurajarea liberei inițiative, iată că un primar PNL nu dă dovadă nici măcar de cel mai mic simț al valorificării unui bun economic (desigur: în folosul instituției pe care o conduce), lăsând un bolid să zacă în garajul municipalității.

Este vorba despre Florin Oancea, ales în parțialele din 2017 primar al municipiului Deva, după ce înaintașul său, Mircia Muntean, s-a căptușit cu o condamnare la închisoare cu executare.

Înainte să vă prezentăm cazul concret, vă amintim că Oancea a fost în 2006 protagonistul unui episod pe cât de jenant, pe atât de asumat de către politician: a fost exmatriculat de la programul de masterat pentru că își trimisese şoferul să dea examen în locul lui.

Dar să nu mai lungim vorba: o maşină de lux despre care edilul Devei susţine că a fost achiziţionată cu 80.000 de euro zace de câteva luni în garajul primăriei. „Bijuteria” a costat atât de mult pentru că, printre dotările premium, are scaune cu masaj, relatează Adevărul.ro.

„Pentru buna desfăşurare a Comisiei Locale de Ordine Publică a municipiului Deva, sunt necesare: autovehicul marca Volkswagen Touareg V 6 TDI Blue Motion, având seria motor CRC113911 şi seria şasiu WVGZZZ7PZDD026423, serie pneuri Pirelli Scorpion 265/50/R19, culoare neagră, având număr de înmatriculare HD – 10 – PMD. Pe toată durata funcţionării Comisiei Locale de Ordine Publică a municipiului Deva, autovehicolul va fi deservit de un conducător auto desemnat prin Dispoziţia primarului”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local 358/2014, când primar era Petru Mărginean, traseist pe ruta PC-PNL-PSD.

Actualul edil, Florin Oancea, a declarat că în ultimele luni, de când conduce administraţia locală, maşina a stat în garaj.

„Eu circul cu maşina personală. Touaregul este în garaj. Eu nu am urcat în el şi nici nu o să urc. Prima dată am vrut să îl vând. Să îl scoatem la vânzare. A costat 80.000 de euro. Ştiţi de ce? Pentru că trebuia să aibă şi masaj la spate. Dar să îl scoatem la vânzare acum nu vom lua 25.000 de euro pe el, pe urmă iau alte belele pe cap, penttru că l-am vinde la subpreţ. Cei care l-au cumpărat să îşi asume acest lucru, eu nu am nevoie de Jeep Touareg”, a spus Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *