Skip to content
Sport

Halep e în optimi la Dubai. Românca a ajuns la 200 de victorii pe suprafeţe rapide

facebook
" "

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-4, pe jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, locul 79 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai. Aceasta a fost victoria cu numărul 200 a Simonei Halep pe suprafeţele rapide (98 de înfrângeri).

Acceptată direct în turul al doilea, Halep a întâlnit, marţi, o jucătoare mai aproape de potenţialul atins în anul 2014, când a fost numărul 5 mondial şi a jucat finala de la Wimbledon. În primul set, Bouchard a servit foarte bine, a aplicat eficient un-doi-urile, s-a apărat cu sârguinţă şi a fost, poate, neaşteptat de precisă, faţă de alte partide jucate de ea în ultima perioadă.

" "
" "

În aceeaşi perioadă, Simona Halep a fost agresivă, dar nu a evoluat grozav. Românca i-a ridicat cam multe mingi adversarei, iar aceasta din urmă le-a lovit bine. Fostul lider WTA nu a avut răbdare în schimburile lungi de mingi, ceea ce a dus la numeroase erori. Totuşi, Simona Halep a fost mai concentrată în momentele importante ale meciului, a controlat bine setul al doilea, şi-a ridicat ritmul atât cât a trebuit şi s-a impus în cele din urmă în minimum de seturi, ridicând la 4-1 scorul întâlnirilor directe cu Bouchard.

Setul I a curs echlibrat cu serviciul până la 3-2, când Halep a fructificat prima minge de break a meciului. Însă jucătoarea română nu a păstrat avantajul şi canadianca a egalat la 4. Echilibrul s-a reinstaurat şi setul a ajuns în tie-break, unde Halep a fost mai concentrată, mai precisă decât adversara ei, impunându-se cu 7-4, după 54 de minute. În acest set, echilibrul este demonstrat şi de numărul de puncte câştigate de cele două jucătoare: 40 – Halep, 39 – Bouchard.

În setul al doilea, Bouchard s-a plâns de probleme fizice, dar nici Halep nu a părut foarte proaspătă din acest punct de vedere, fiind oarecum normal după extenuanta săptămână trecută, când a jucat finala la Doha, scrie News.ro.

Halep a reuşit break-ul în primul ghem a avut ocazia să-l dubleze la 2-0 şi la 3-1 (când Bouchard a comis trei duble greşeli), dar şi-a făcut bine serviciul şi şi-a păstrat avantajul, câştigând cu 6-4, după o oră şi 42 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va evolua cu ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 23 WTA, sau cu chinezoaica Lin Zhu, locul 107 WTA, venită din calificări.

Prezenţa în turul al treilea este recompensată la Dubai cu un premiu de 29.695 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Simona Halep nu a mai jucat la Dubai din 2016. Ea a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite, când această competiţie era tot de categorie Premier 5.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *