Skip to content
Sport

Halep, finalistă la turneul din Cincinnati. Din nou la un pas de locul 1 WTA

radioiasi.ro

Simona Halep s-a calificat în finala turneului din Cincinnati, Statele Unite. Românca a învins-o în semifinale pe americanca Sloane Stephens, locul 151 WTA, cu 6-2, 6-1.

Pentru a treia oară, Halep, locul doi WTA, se află la un pas de a ajunge locul 1 mondial în clasamentul tenisului internațional. Jucătoarea de tenis o va întâlni în finală pe spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA, care a învins-o în cealaltă semifinală pe actuala lideră WTA, ceha Karolina Pliskova.

Câştigătoarea turneului primeşte 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari şi 585 puncte WTA.

Înainte de meciul cu Sloane Stephens am discutat cu fratele meu prin sms şi am întrebat: Este adevărat că dacă voi câştiga acest meci voi fi la cinci puncte de locul 1? Da. Am zis: Este incredibil. Cinci puncte, poţi crede?. Este a treia oară. Ori va cu noroc, ori doar o nouă experienţă. Vom vedea.„, a declarat Halep, citată de News.ro.

De asemenea, sportiva se arată încrezătoare în viitorul ei și este de părere că va ajunge locul 1 mondial, chiar dacă nu va fi acum momentul prielnic.

Sunt mult mai relaxată acum. Nu mă gândesc prea mult. Ştiu că dacă voi continua la acest nivel, va veni şi locul 1. Dacă nu mâine, poate săptămânile viitoare. Dar sunt mult mai bine acum.  Vreau să câştig, şi dacă aşa pot deveni şi numărul 1, va fi şi mai special. Oricine poate deveni numărul 1, clasamentul este foarte strâns. Eu sunt atât de aproape. Chiar vreau.„, a completat Simona Halep.

Meciul de tenis dintre Halep și Muguruza se va desfășura duminică, ambele tenismene afirmând că va fi un meci dificil, ambele fiind jucătoare puternice.

Nu am mai jucat demult cu ea, dar joacă foarte bine. Este puternică şi are multe meciuri. Am văzut-o puţin în aceste zile. Este o adversară puternică. Va fi greu.„, a declarat spanioloaica despre Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *