Simona Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis

simona halep1
Sursa foto: Facebook / Simona Halep

Cei care o cunosc bine pe Simona Halep (32 de ani) pot depune mărturie: constănțeanca are multe calități, dar și o trăsătură specifică a caracterului ei: încăpățânarea. Vorbim despre o sabie cu două tăișuri.

Desigur, această încăpățânare a jucat un rol important în ascensiunea Simonei în tenis. Pentru că a însemnat perseverență și disperarea de a reuși. Din păcate, în alte momente, fix din cauza încăpățânării, fosta ocupantă a locului 1 mondial a plătit scump. Exemplul cel mai bun: cazul de dopaj. Așa cum se întâmplă în astfel de situații, cu mult înaintea audierilor de la Sport Resolutions la Londra, în iunie 2023, Simona și avocații ei s-au întâlnit cu reprezentanții ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului). For care, ulterior, a cerut suspendarea româncei pentru 6 ani!

În cadrul acestei întrevederi informale, Simonei i s-a propus să-și recunoască public vina, astfel încât să primească o suspendare mai mică. Doar că Halep nici n-a vrut să audă de așa ceva, insistând că e nevinovată și că va demonstra, cu probe, că a fost victima folosirii unui supliment contaminat. Din păcate, „Simo“ a eșuat nu doar în această tentativă, dar s-a ales și cu al doilea capăt de acuzare, mult mai grav, cel care vizează „pașaportul biologic“. Acesta indică „dopajul sanguin“.

Așadar, în loc să primească o suspendare redusă, de maximum un an și jumătate, care i-ar fi permis deja să revină pe teren, Halep s-a luat la trântă cu ITIA. Organizație pe care a și atacat-o vehement prin intermediul unor comunicate, spunând că oficialii agenției blochează audierile ca să-i facă un rău. Rezultatul acestei strategii? 4 ani de suspendare pentru Halep! Vorbim despre cea mai drastică pedepasă dată în ultimii mulți ani împotriva unei jucătoare de tenis de top.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL