Simona Halep și lista sportivelor revenite după o perioadă de absență

Simona Halep
Sursa foto: Simona Halep

Circuitul WTA ne oferă o listă întreagă de sportive care au avut pauze lungi, din diverse motive, în ultima perioadă.

Din păcate, singurul caz cu adevărat fericit de după revenire e cel al Elinei Svitolina. Cu precizarea că ucraineanca e, totuși, cu trei ani mai tânără, comparativ cu Halep.

*Jennifer Brady – A lipsit între august 2021 și iulie 2023, accidentată. După revenire, a jucat 12 meciuri: 6 victorii, 5 înfrângeri. În timpul celui de al 12-lea meci s-a „rupt“ din nou și lipsește din circuit, începând din octombrie 2023.

*Caroline Wozniacki – Și-a anunțat retragerea din activitate, pe fondul problemelor medicale, în ianuarie 2020. S-a întors în tenis în august 2023. De atunci, are 15 partide: 9 victorii, 6 înfrângeri. Chiar acum, la Indian Wells, a legat cea mai lungă serie de succese de după revenire, adunând patru victorii cu Zhu (62 WTA), Vekic (36 WTA), Volynets (131 WTA) și Kerber (607 WTA).

*Naomi Osaka – A intrat în concediu de maternitate, anunțând că e însărcinată. Între septembrie 2022 și ianuarie 2024, japoneza a stat departe de tenis. De când s-a întors, are 10 meciuri: 5 victorii, 5 înfrângeri. Cel mai bun rezultat l-a avut la Doha, unde a atins sferturile.

*Angelique Kerber – O altă sportivă care a fost nevoită să ia o pauză, după ce a rămas însărcinată. A jucat ultimul meci în iulie 2022 și s-a întors în circuit pe 30 decembrie 2023, la United Cup, în Australia. De atunci, are 11 partide: 4 victorii, 7 înfrângeri. Revenirea ei în tenis a fost dificilă, cu șase înfrângeri în primele șapte meciuri. Abia acum, la Indian Wells, și-a mai îmbunătățit jocul, adunând trei victorii cu Martic (58 WTA), Ostapenko (10 WTA) și Kudermetova (19 WTA). A părăsit competiția în optimi, după duelul cu Wozniacki.

*Elina Svitolina – Jucătoarea care s-a reacomodat cel mai bine cu rigorile circuitului WTA după perioada de pauză, cauzată de faptul că a rămas și ea însărcinată. Dar chiar și în cazul Elinei, începutul a fost dificil, după ce a stat departe de tenis, între martie 2022 – aprilie 2023. La revenire, ucraineanca a pierdut patru din primele cinci jocuri. Abia apoi s-a redresat și a început să aibă rezultate bune. A câștigat trofeul la Strasbourg în mai 2023. La French Open a atins sferturile. La Wimbledon a mers și mai departe prinzând semifinalele. În acest sezon, Svitolina are o finală pierdută la Auckland, iar la Australian Open a avansat până în optimi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: