Skip to content
Sport

Halep, victorie uriașă la Roland Garros

haisimona.ro

Tenismena Simona Halep a obținut încă o victorie importantă.

Astfel, românca a obţinut vineri calificarea pentru a doua oară în finala turneului de la Roland Garros, după cea jucată în 2014, contra Şarapovei. La capătul unui meci de peste două ore, Halep a învins-o în trei seturi pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, ultima câştigătoare a US Open-ului.

A fost un meci de uzură, care le-a solicitat mult din punct de vedere fizic pe jucătoare. Diferenţa a fost făcută la capitolul precizie, Pliskova având un număr uriaş de greşeli neforţate, 55, în timp ce Simona doar 14. În primele două seturi s-a consemnat câte un singur break, dar în decisiv meciul a căpătat accente dramatice.

Halep a făcut repede break-ul şi a ajuns să conducă cu 4-1, având chiar minge de 5-1 pe serviciul Pliskovei. Cehoaica însă a rezistat şi s-a apropiat la 4-3. Halep a jucat însă magistral şi nu i-a mai dat adversarei nicio şansă, încheind meciul în două ore şi trei minute, scor 6-4, 3-6, 6-3.

În finală, sâmbătă, Halep va juca împotriva surprinzătoarei letone Jelena Ostapenko, care a eliminat-o pe elveţianca Timea Bacsinszky, informează Româniatv.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *