PSnews

Recent

Halucinant: cheltuieli astronomice la spitalul din Mioveni. Calculatoare de 15 mii lei bucata

gazetademioveni.ro

Un nou scandal halucinant iese la iveală în domeniul sănătății. De data aceasta este vorba despre un spital care cumpără, pe banii publici, calculatoare cu peste 15.ooo lei bucata, în condițiile în care un PC destul de performant ar ajunge în magazinele de specialitate la un preț de cinci ori mai mic.

Spitalul în cauză este cel din Mioveni, cumpărătorul fiind primarul Ion Georgescu, iar vânzătorul Medicare SA, companie implicată în mai multe proiecte controversate de dotare a spitalelor din România, informează Cetateanul.net. Această unitate sanitară este încă în construcție și se dorește a fi inaugurat în 2018 și poate fi numit cel mai costisitor spital din România.

În urma documentelor prezentate de sursa menționată, se pare că unitatea medicală de stat va costa 55 de milioane de euro, bani publici, din care mare parte se duc pe achizițiile piperate de echipamente medicale și de mobilier. Pentru această nouă unitate se doresc 80 de calculatoare la prețul de 15.382 lei pe bucată, iar pentru a rămâne în aceeași notă luxuriantă, s-au cumpărat și 61 de canapele care au un preț astronomic de 3830 lei pe bucată.

Un o altă sumă mare folosită va fi pe rafturile PAL, unul având prețul de 4530 lei pe bucată, iar primarul plătește pentru 52 de bucăți.

Nici echipamentele medicale nu sunt mai ieftine, dat fiind prețul pentru un aparat RMN, ce va fi plătit companiei General Electric cu 1,31 milioane de euro, în condițiile în care un aparat asemănător poate costa și cu 630.ooo euro mai puțin. Situația nu este alta nici la celelalte aparaturi medicale, un alt exemplu fiind Computerul Tomograf, ce are un preț de două ori și jumătate mai mare decât de la alți producători.

Primarul orașul argeșean a refuzat să comenteze aceste cheltuieli și prețuri, atitudinea fiind aceiași și la reprezentantul Medicare Technics, Mugur Stancu.

Găsiți AICI documentele

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi