Skip to content
Politică

HALUCINANT: MOTIVUL pentru care Dăncilă a ținut la secret VIZITA în Spania! EXCLUSIV SURSE

PRO TV

Potrivit surselor PSnews.ro, Liviu Dragnea i-a dat dispoziție premierului Viorica Dăncilă, încă de marți, să boicoteze orice negocieri sau convocări ale președintelui Klaus Iohannis și să adopte pe repede înainte controversata rectificare bugetară în termenii doriți de el, deși această acțiune amenință să ducă Guvernul PSD-ALDE spre o zonă de ilegalitate, întrucât niciodată, dar absolut niciodată, bugetele serviciilor secrete nu au fost adoptate fără avizul CSAT, pe care iată că șeful PSD-ist Liviu Dragnea și fidelii săi nu l-au putut obține, indiferent de jocurile de gleznă operate la cel mai înalt nivel, dovadă blocajul instaurat de președintele Klaus Iohannis.

Deosebit de interesant este că Viorica Dăncilă și-a anunțat abia ieri vizita oficială în Spania, unde va fi primită în audiență de Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, deși aceasta, conform uzanțelor diplomatice, a fost programată în urmă cu luni de zile.

Spaime de premier

Sursele citate ne-au dezvăluit că premierul Dăncilă și-a dorit enorm ca vizita sa să fie menținută ”la secret” până în ultimul moment, fiindcă se teme că numeroasa diasporă românească din Spania ar putea organiza un amplu miting de protest chiar la Madrid, cu atât mai mult în urma gravelor violențe de pe 10 august, din Piața Victoriei, când românii din străinătate (laolaltă cu mulți alții) au fost gazați, loviți și umiliți teribil. În pofida acestor stratageme, toate semnele arată că, finalmente, Dăncilă nu va scăpa de ce îi este frică, în condițiile în care organizații românești din Spania au anunțat deja că vor declanșa un protest.

Fuga de la locul faptei

Dăncilă nu a catadicsit nici măcar să ofere declarații la finalul ședinței de Guvern – de altfel, la înaintare a fost scos Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a anunțat că o să-l înlocuiască astăzi pe premier, laolaltă cu ministrul Justiției, Tudore Toader, în cadrul discuțiilor cu Iohannis din CSAT, for care tocmai fusese pus în fața faptului împlinit. În acest caz, se impune o întrebare cât se poate de legitimă: dacă rectificarea bugetară a fost deja adoptată, ce rost ar mai putea comporta preumblarea celor doi la CSAT? Evident, președintele Klaus Iohannis condamnă în termeni duri, încă de ieri, adoptarea controversatei rectificări bugetare cu adresă.

Viorica la Palatul Zarzuela

”Mă voi afla mâine (joi – n.red.) într-o vizită de lucru în Spania, unde voi avea o întrevedere cu omologul meu spaniol şi voi fi primită de regele Spaniei”, a confirmat Dăncilă, ieri, răspunzând unei întrebări, la începutul ședinței de Guvern. Ea a mai precizat că va fi însoțită de miniștrii Dezvoltării Regionale, Externelor, Apărării, Mediului de afaceri şi Fondurilor europene. Potrivit programului oficial al Regelui Spaniei, Felipe al VI-lea are programată joi o întâlnire cu Viorica Dăncilă, la o oră neprecizată. „Palacio de La Zarzuela. Madrid, 06.09.2018. Audiencia a la Sra. Viorica Dăncilă, Primera Ministra de Rumanía”, scrie pe agenda oficială a Regelui Spaniei.

1 comentariu la “HALUCINANT: MOTIVUL pentru care Dăncilă a ținut la secret VIZITA în Spania! EXCLUSIV SURSE

  1. Presedintele Romaniei a incalcat legea. Nu putea suspenda sedinta CSAT fara consensul celorlalti membrii ai CSAT. El nu are drept de veto in CSAT. Vizita in Spania nu a fost un secret. Se stia de saptamana trecuta de ea, dar asa ii place presedintelui – sa se faca ca lucreaza. Si data trecuta, cand a invitat-o pe Dancila, aceasta pleca in Israel. Este deja pueril jocul lui Iohannis si nedemn pentru un presedinte. Nu am crezut ca dupa Basescu poate veni un presedinte mai nociv pentru Romania – m-am inselat. Tot romanul a realizat ca Ioghannis a fost alesul serviciilor, dar asta nu inseamna sa ii pese numai de bunastarea generalilor care l-au ”ales”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *