Skip to content
Politică

Halucinant: Petre Roman califică drept „gest umanitar” ajutorul MApN pentru mineri

jurnalistii.ro

Citiți în cele ce urmează despre un moment halucinant: Petre Roman (cel dintâi prim-ministru postdecembrist) a calificat drept „gest umanitar” ajutorul MApN oferit minerilor aduși în București în iunie 1990.

Declarația a fost făcută miercuri la Europa FM, după ce PressOne a publicat un document declasificat recent de către MApN, care arată cum Ministerul Apărării Naționale oferise hrană și nu numai miilor de ortaci aduși să reprime protestul studenților din Piața Universității.

CITIȚI ȘI: DOCUMENT exploziv despre mineriada din 1990: dovada că MApN i-a sprijinit pe mineri

Fostul premier Petre Roman a afirmat că era nevoie ca minerii veniți la București  în iunie 1990 să fie hrăniți și îmbrăcați înainte să fie trimiși înapoi în Valea Jiului.

„Era un gest umanitar. Ce să faci cu 8-9 mii de mineri nemâncaț și obosiți? Eu când am văzut care este situația, erau aici. Din păcate, au ajuns în Piața Universității și nu aveau ce căuta acolo. Înțelegerea a fost cu totul alta. Dar era o problemă absolut elementară,  pur și simplu de ordin umanitar. Trebuiau hrăniți, pentru că erau veniți în condițiile improprii în care au venit, în noapte”, a zis fostul șef al Guvernului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *