Hamas este de acord cu încetarea focului în Gaza

Hamas
Sursa foto: Sulaiman Ahmed

Organizaţia teroristă Hamas a anunţat că a fost de acord cu propunerea mediatorilor qatarezi şi egipteni de încetare a focului. Adjunctul liderului Hamas spune că propunerea include retragerea totală a armatei israeliene din Gaza.

Presa de la Tel Aviv vorbeşte însă despre o încetare a focului timp de 6 săptămâni în Gaza, eliberarea a 30 de ostatici aflaţi în mâna Hamas şi eliberarea câtorva sute de prizonieri palestinieni.

Guvernul israelian a anunţat că studiază răspunsul Hamas înainte de a lua o decizie.

Şi departamentul de stat a precizat că analizează răspunsul şi se consultă cu partenerii din regiune.

Ministerul de Externe al Qatarului a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că va trimite o delegaţie la Cairo, în Egipt, cu scopul de a obţine încheierea unui acord de armistiţiu între Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza, transmite AFP.

„Delegaţia Qatarului va merge în Egipt marţi dimineaţă pentru a relansa negocierile indirecte între cele două părţi (…) cu speranţa de a ajunge la un acord pentru o încetare imediată şi permanentă a focului în Fâşia Gaza în schimbul prizonierilor şi ostaticilor”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Doha, Majed al-Ansari.

Anunțul făcut de Hamas a venit la câteva ore după ce Israelul le-a cerut palestinienilor din estul oraşului Rafah să plece spre centrul Fâşiei, în perspectiva operațiunii militare israeliene plănuite de mai multe săptămâni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: