Skip to content
Sport

Handbalista Tamires Morena Lima de la Dunărea Brăila, testată pozitiv pentru coronavirus

twitter
" "

Tamires Morena Lima de la echipa Dunărea Brăila a fost testată pozitiv pentru coronavirus, devenind astfel primul caz confirmat de COVID-19 din handbalul românesc. Pivotul s-a îmbolnăvit de COVID-19 în Brazilia şi se află în acest moment în Rio de Janeiro.

Handbalista a contractat boala infecțioasă acasă, în Brazila, unde este plecată din luna martie. Deși oficialii clubului Dunărea Brăila nu au vrut să ofere mai multe detalii, au confirmat că sportiva are COVID-19.

" "
" "

În vârstă de 26 de ani, Tamires Morena Lima evoluează în naționala Braziliei, alături de care s-a calificat la Olimpiada de la Tokyo, după câștigarea Jocurilor Panamericane. Pivotul s-a remarcat prin poziția dură pe care a avut-o față de Federația Română de Handbal, în condițiile în care forul condus de Alexandru Dedu a decis reluarea Ligii Naționale – astfel, la acel moment, echipele erau puse în situația de a juca 10 partide în doar 22 de zile, scrie expresssud-est.ro.

Rușine. Este păcat că Federația Română de Handbal pune banii în fața vieții și a sănătății noastre! Este ridicolă ideea de a juca 10 partide în 22 de zile în mijlocul unei crize mondiale: Covid-19 . Trebuie să ne opunem, să arătăm lumii protestul nostru împotriva acestui lucru”, scria ea pe Instagram.

Dunărea Brăila intenționa să o cheme pe jucătoare în această lună pentru a relua pregătirile, având programat primul joc oficial pe 16 iunie, în Cupa României, cu SCM Rm. Vâlcea. Acum, practic e imposibil ca brazilianca să mai vină în România, într-un termen relativ scurt.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *