Skip to content
Sport

Handbalul masculin are un nou selecţioner: Voi duce România la nivelul anilor ’60 – ’70!

Echipa naţională de handbal masculin, cea mai titrată selecţionată a României, cu 4 titluri mondiale şi două medalii olimpice, are un nou antrenor. Spaniolul Manuel Montoya, fost antrenor secund la naţionalele Spaniei şi Qatarului, promite că va încerca să aducă România la nivelul anilor ’60 – ’70, când naţionala noastră era cu adevărat o forţă.

„Sunt mândru să lucrez pentru echipa naţională a României. Este o plăcere să lucrez pentru această echipă campioană mondială. Am venit aici să ajut România să se întoarcă la nivelul anilor ’60 – ’70. Nu va fi uşor, dar voi face tot ce pot în acest sens. Eu cred că putem să ne atingem obiectivul”, a spus spaniolul în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial.

" "
" "

Montoya a semnat un contract pe doi ani cu Federaţia Română de Handbal şi are ca obiectiv calificarea echipei la Campionatul European.

Alexandru Dedu, şeful federaţiei de handbal, are încredere că Montoya poate continua munca începută de Xavi Pascual.

„Ne dorim ca munca începută de Xavi Pancual să continue. E un proces lung dar nu abdicăm de la ideile noastre. Montoya va fi şeful tuturor antrenorilro de la celelalte selecţionate şi va marca linia metodică. Va fi prezent în România în fiecare lună, nu va fi prezent doar la meciuri. E un om cu o vastă experienţă, atât în teren cât şi ca teoretician şi îl considerăm o bună alegere”, a declarat Alexandru Dedu.

Spaniolul Manuel Montoya Fernandez îl înlocuieşte pe Xavi Pascual, care a părăsit naţionala României în iunie, după ratarea calificării la mondialul din 2019.

Ca secund la naţionala Spaniei a câltigat medalia de aur la CM din 2013, iar cu naţionala Qatarului, unde a activat tot ca antrenor secund, a obţinut argintul la mondialele din 2015. Cu echipa de club BM Granollers este dublu câştigător al Cupei EHF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *