Haos în Portul Constanța, după ce sistemul de curent electric a fost atacat de hackeri

hackeri
Sursă foto: Facebook

Traficul naval este cel mai sensibil punct în care poate fi atacat un port maritim comercial. Sistemul de curent electric ce ţine în funcţiune toate computerele din turnul Port Control a fost spart de hackeri. Acum, fără un sistem de dirijare a navelor, în Portul Constanța s-a instaurat haosul. Este scenariul pe care specialiştii în război cibernetic l-au creat în cazul unui exerciţiu de prevenire a atacurilor cibernetice. 

Traficul naval a fost blocat în Portul Constanţa, după ce o pană de curent a oprit toate computerele ce ajutau navele să ajungă la destinația dorită. Acesta este exerciţiul pe care mai mulţi specialiști în securitate cibernetică l-au pus în practică la malul mării.

Gabriel Raicu, rectorul Universităţii Maritime Constanţa: Este primul dintr-o serie de exerciţii pe care intenţionăm s-o facem şi care se referă la afectarea diverselor capabilități în cadrul Portului Constanţa.

Problemele de securitate cibernetică devin o adevărată luptă pentru companii, mai ales că aproape fiecare organizație din lume devine, la un moment dat, victima unui atac de acest gen.

Manuela Catrina, director adjunct Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Singurul sistem informatic sigur se află la zece mii de metri sub mare, într-un loc în care nu-l ştie nimeni şi care deconectat de la orice. Restul sunt sisteme informatice, care posibil, pot fi atacate la un moment dat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: