Skip to content
Dolj Știri locale

Haos la Spitalul de Urgență din Craiova. Rudele bolnavilor veneau la picnic la geamurile saloanelor

jurnalulolteniei.ro

Gravele încălcări ale regulamentului de ordine interioară și ineficiența personalului care trebuia să asigure  paza din Spitalul de Urgenţă din Craiova a determinat conducerea unităţii sanitare să rezilieze contractul cu firma de pază.

Conducerea Spitalului a reziliat contractul cu firma care câştigase contractul întrucât aceasta nu şi-a respectat clauzele contractuale. „Oamenii intrau în spital când aveau chef. Oricând şi oriunde. Nu se respectau orele de vizită, iar în curtea spitalului era un adevărat haos. De când a fost acel incident cu maşina care a intrat în UPU, am încercat să impunem un regulament serios. Dar, firma de pază nu a înţeles să-şi facă treaba aşa cum ar fi trebuit. Ajuseseră anumiţi vizitatori să facă picnic la geamurile saloanelor. Veneau cu mese, scaune, pături, perne şi se instalau după bunul plac. Nu putem tolera aşa ceva”, a declarat Eugen Georgescu, managerul Spitalului Judeţean de urgenţă Craiova.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean încearcă acum să angajeze o altă firmă de pază, prin procedura de achiziţie rapidă, licitaţia fiind deja deschisă. Până atunci, conducerea se bazează doar pe cele 32 de camere de supraveghere instalate în cele mai importate zone ale unităţii sanitare.

De la sfârşitul anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a asigurat paza instituţiei cu o firmă din Ialomiţa, costurile pentru siguranţa în unitatea sanitară ridicându-se la 600.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *