Skip to content
Politică

Haos la Spitalul Universitar. Eugen Nicolaescu: Situația este complet scăpată de sub control! EXCLUSIV

www.rfi.ro

Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolaescu, a oferit, miercuri, în exclusivitate pentru PSnews.ro, o serie de declarații privind situația salariaților de la Spitalul Universitar, din Capitală.

Cititi detalii aici:  Protest la Spitalul Universitar: bărbatul în greva foamei, îngrijiri medicale

" "
" "

Astfel, fostul ministru susține că situația de la spital a scăpat de sub control, subliniind că angajații acestuia au ajuns la limita suportabilității.

Situația este complet scăpată de sub control, în sensul în care nu mai există autoritate, nu mai există respectarea legii, nu mai există respect pentru pacient sau pentru salariați. Este, de fapt, starea actuală a sistemului sanitar. Probabil că dacă oamenii aceia au ieșit în fata spitalului să protesteze și să spună ce probleme au, nu o fac degeaba, ci o fac pentru că nu mai rezistă. Au ajuns la limita răbdării și-atunci sigur că ei cer intervenția autorităților, care pană acum nu știu ce-au făcut, și atenționează opinia publică asupra problemelor cu care se confruntă. Pană la urmă, problemele acestea ne afectează pe toți, indiferent că suntem salariați în spital sau pacienți,” a declarat Eugen Nicolaescu

De asemenea, Nicolaescu arată cu degetul spre Ministerul Sănătății, acuzându-l de toleranță față de modul în care a fost condusă unitatea până acum și spune că toți cei care au responsabilități pentru această situație trebuie să răspundă în fața legii.

”Ministerul ar fi trebuit să știe lucrurile astea de mai multă vreme pentru că are multe structuri prin care se poate informa, dar și la primul semnal, eu sunt convins că acei salariați au trimis semnale către toată lumea și n-au făcut asa, o acțiune intempestivă, și nu s-a intervenit. A fost o indiferență, o toleranță nejustificată a modului în care era condus spitalul. Măsurile constau în aplicarea legii! Trebuie văzut dacă se respectă sau nu contractul de management, în ce măsură și trași la răspundere, conform prevederilor legale, fiecare în parte, a încheiat fostul ministru.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *