Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Haos la urne în diaspora. Comisia Europeană: Statele membre trebuie să se asigure că toți cetățenii iși pot exercita dreptul de vot

Comisia Europeană a reacționat după ce zeci de mii de români din străinătate nu au putut vota duminică, mesajul CE fiind că autoritățile naționale sunt obligate să îi informeze pe alegătorii naționali din statele UE în timp util și într-o manieră adecvată despre condițiile și modalitățile detaliate de exercitare a dreptului lor de vot.
„Organizarea alegerilor este responsabilitatea și competența autorităților naționale. În ceea ce privește alegerile europene, normele UE (Directiva 93/109 /CE) impun statelor membre să se asigure că resortisanții UE își pot exercita efectiv dreptul de vot. Autoritățile naționale sunt obligate să informeze pe alegătorii naționali din UE în timp util și într-o manieră adecvată despre condițiile și modalitățile detaliate de exercitare a dreptului lor de vot”, a precizat un purtător de cuvânt al CE, potrivit Hotnews.

Zeci de mii de români din străinătate nu au putut vota duminică la alegerile europarlamentare și la referendumul pe justiție, oamenii stând ore în șir la cozi interminabile în fața secțiilor de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *