Skip to content
Societate

Haos pe Aeroportul Otopeni. Mii de pasageri s-au înghesuit să prindă zborurile spre Italia, Spania și Grecia

digi24.ro

A fost haos vineri dimineața pe Aeroportul Otopeni. Mii de pasagerii s-au înghesuit sa prindă zborurile către Italia, Grecia și Spania, fără sa mai respecte vreo regula de distanțare.

Grecia se află pe lista galbenă. Iar pe lista roșie se află Spania, Cipru, Marea Britanie Portugalia, Olanda și Malta.

Românii s-au înghesuit pe Aeroportul Otopeni ca să prindă zborurile către destinațiile de vacanță preferate. Aglomerația vine și în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 în țări precum Spania sau Italia este în creștere, țările intrând pe lista roșie în ceea ce privește incidența de cazuri de COVID-19, informează b1tv.ro.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, joi, Lista statelor cu risc epidemiologic. Astfel, destinații preferate de români au fost incluse pe lista roșie sau galbenă.

Spre exemplu, Spania, Italia și Portugalia se află pe lista roșie. Restricțiile de călătorie se aplică la revenirea în țară, când românii trebuie să stea în carantină dacă nu au un certificat de vaccinare anti-COVID.

În cazul în care turiștii revin din zona galbenă, precum Grecia, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, dovada trecerii prin boală sau certificatul de vaccinare, pentru a nu mai sta în carantină.

În cazul țărilor care se află pe lista verde, la revenirea în România, din vacanță, nu se aplica restricții de călătorie.

Potrivit noii actualizări din data de 22 iulie, în zona Roșie se află următoarele state:

Insulele Virgine Britanice, Jersey, Cipru, Seychelles, Fiji, Mongolia, Tunisia, Marea Britanie, Cuba, Gibraltar, Olanda, Namibia, Botswana, Spania, Columbia, Kuweit, Georgia, Andorra, Argentina, Malaysia, Libia , Portugalia, Africa de Sud, Malta, Costa Rica, Insula Man, Panama, Iran, Suriname, Kazahstan, Irak, Insulele Feroe, Brazilia, Nepal, India.

În zona galbenă sunt incluse:

Grecia, Kârgâzstan, Luxemburg, Maldive, Curaçao, Monaco, Federația Rusă, Oman, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Indonezia, Paraguay, Irlanda, Zimbabwe, Trinidad si Tobago, Danemarca, Thailanda, Guatemala, Bahamas, Uruguay, Eswatini.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *