Skip to content
Politică

Haos pe scena politică, la final de an. Florian Bichir: Avem niște nehaliți la guvernare și dracul lucrează prin ei

psnews.ro
" "

Contactat de PS News, Florian Bichir, jurnalist, istoric, teolog și doctor în științe politice a declarat că lucrurile de pe scena politică românească „merg din ce în ce mai rău, iar totul e un haos”.

”Lucrurile în politica românească merg din ce în ce mai prost. Pentru că aveam două mari partide, unul de dreapta și unul de stânga: PNL și PSD. Totul e împărțit, nimeni nu mai are majoritate, e din cioburi totul. Se aștepta lumea să câștige ori PSD-ul, ori PNL-ul, și nu a câștigat nimeni.

" "
" "

Totul e din ce în ce mai rău. În mod normal, o democrație se consolidează, dar iată că nu a luat majoritate nici PSD-ul, nici PNL-ul, cei din USR nu mai știu nici ei ce sunt, ba de stânga, ba de dreapta, UDMR-ul a ajuns din nou la guvernare. Nu e niciun progres. 

Soluția asta nemțească pe care ne-o flutură pe la nas că, vezi Doamne, e în interesul țării ca să ne înțelegem e destul de ridicolă. Stânga nu se poate înțelege cu dreapta. 

Erau două partide de dreapta: PNL și PMP, unul dintre ele nu a intrat în Parlament, era stânga cu PRO România și PSD și struțo-cămila asta, dar n-a ridicat nimeni capul, și a intervenit prostia.

La noi acum toate partidele sunt mari și toate sunt mici. E un haos, asta nu este o consolidare a democrației.

Dacă PNL-ul avea sânge făcea alianță doar cu USRPLUS sau făcea Guvern minoritar cu sprijin din Parlament. Negocierile astea nu au ajutat deloc. Două săptămâni s-au bătut ca chiorii pe posturi, e chiar ridicol”, spune Bichir.

De asemenea, acesta a declarat că fără ajutorul Uniunii Europene, România nu va trece peste criza provocată de coronavirus, iar în acest moment „nimeni nu e interesat de negocierile de la Bruxelles”, aceasta fiind una dintre cele mai mari greșeli ale politicienilor români.

”În primul rând, nu am rezolvat nimic la Bruxelles, cu excepția a câtorva parlamentari patrioți, restul habar nu au de nimic. Nu avem o legătură directă cu proiectele europene. Cu excepția lui Klaus Iohannis care s-a implicat și a lui Traian Băsescu care e europarlamentar nu am văzut nimic. Nu am văzut un ministru care să plece la Bruxelles, să stea acolo, să se bată, să știe să luăm fonduri, cum au făcut polonezii, cum au făcut alte țări.

Vrem, nu vrem, centrul nostru este Bruxellesul acum. Ne place, nu ne place trebuie să fim acolo, să învățăm mecanismul, să mergem să ne batem, să facem lobby-ul, dar nu e nimeni interesat.

Nu o să trecem de această criză dacă nu luăm banii Uniunii Europene. Cu cele 88 de miliarde de euro care trebuie să ne revină, iar cu acești bani și cu o taxare corectă a românilor, pentru că suntem ultima țară din punct de vedere al colectării de fonduri, avem șanse enorme, dar doar pe hârtie.

În practică, avem niște nehaliți la guvernare și dracul lucrează prin ei. La cum s-au certat pe acele funcții am senzația ca văd un cadavru și hienele smulgând din el, asta este imaginea României de azi.

Pe hârtie ne-ar ieși aur din România, dar având în vedere că lucrăm tot cu români politicianiști, mi-e greu să mai fiu optimist.

Eu am vorbit cu oameni care se pricep foarte bine la domeniul economic, la savanți, iar pe hârtie îi batem la fund pe bulgari, dar în practică e gravă situația”, a conchis istoricul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *