Haos și întârzieri, din cauza caniculei. Mai multe trenuri au circulat cu viteze foarte mici

Temperaturile ridicate au încins prea tare șinele de tren și au provocat haos în gări. Mulți călători au ajuns la destinaţie și cu întârzieri de ore bune. Restricţiile impuse de caniculă au obligat garniturile să circule cu viteze foarte mici, iar transportatorii au fost trași pe dreapta în miezul zilei.

În București, din 12 trenuri așteptate în Gara de Nord, după orele prânzului, doar puțin peste jumătate păreau că pot ajunge la timp.

Au fost și trenuri care abia au reușit să mai ajungă la destinație. De la Pitești, o garnitură a sosit în Gara de Nord cu un decalaj de aproape o oră și jumătate. În vagoane, fiecare a trăit diferit călătoria prin caniculă.

În gară, călătorii care așteptau să se urce în vagoane se înarmau cu răbdare și resemnare.

CFR Călători anunță că circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale până la sfârșitul săptămânii. Viteza garniturilor va fi astfel redusă între anumite ore atunci arșița încinge șinele până la 50 de grade Celsius. În plus, în aceste intervale, electricienii din trenuri vor verifica suplimentar instalațiile de climatizare din vagoane. Recomandări sunt însă și pentru pasagerii care nu pot renunța la călătorie în această perioadă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: