Skip to content
Politică

Haosul de la CNA continuă. Ce s-a întâmplat la ședința de astăzi

Ședința de astăzi a Consiliului Național al Audiovizualului a debutat cu un scandal. Conform relatărilor Narcisei Iorga, membru CNA, Viorel Buda, vicepreședinte al acestei instituții, care a condus ședințele în ultima perioada, și-a depus demisia din funcția deținută. Procedura ce trebuie urmată era aceea de a fi ales un alt președinte de ședință, în absența Laurei Geogescu.

Surpriza s-a produs în momentul în care președintele CNA, Laura Georgescu, și-a făcut apariția și a refuzat să semneze noul regulament de organizare și funcționare al instituției.

Iată relatarea Narcisei Iorgan, de pe o pagină de socializare: ”În deschiderea ședinței CNA de astăzi, Viorel Buda și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte. El a condus ședințele în ultima perioadă Și astăzi trebuia să se întâmple la fel, în absența președintelui Consiliului. După anunțul sec al lui Viorel Buda, tocmai când ne pregăteam să propunem un președinte de ședință, cine intră în sală? Laura Georgescu. Joc de scenă. Ea nu semnează noul Regulament de Organizare și Funcționare, care îi reduce puterile, deci acest act nu poate intra în vigoare. Vicepreședintele, care ar fi putut să-l semneze, își dă demisia din funcție și rămâne simplu membru. CNA merge mai departe. Eu am ieșit din ședință. Ce vă spuneam acum trei săptămâni când nu știam dacă am fost un pion sau un nebun pe tabla de șah a CNA?.”

”În fața Comisiei de cultură din Senat, toți membrii CNA am făcut o promisiune: schimbăm Regulamentul de Organizare și Funcționare și apoi reluăm ședințele Consiliului. Inclusiv Laura Georgescu a fost insistent întrebată dacă va respecta această înțelegere. A confirmat. Acum văd că promisiunile sunt întoarse pe degete: avem un regulament nou, deci hai la ședință!

Nu, nu avem un regulament nou, chiar dacă a fost adoptate de către Consiliu, întrucât el nu intră în vigoare decât atunci când este semnat de președintele Consiliului și publicat pe site. Nu e publicat, înseamnă că Laura Georgescu are în continuare toate puterile date de vechiul regulament. De-asta spun că e un joc. Sau o poveste de genul ”Ursul păcălit de vulpe”, că tot e la modă vulpea”, a mai adăugat membrul CNA, Narcisa Iorga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *