Skip to content
Politică

Harababură totală la Guvern: cum NU s-a pregătit Dăncilă pentru ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE

INQUAM_Photos_Octav_Ganea_

România exercită, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene, la fiecare şase luni.

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va avea loc joi, 10 ianuarie 2019, la Bucureşti, la Ateneul Român.

Însă, redacția PSnews.ro a aflat că evenimentul i-a luat prin surprindere până și pe oficialii români, care nu au fost informați despre ceea ce doar Guvernul pregătise, totul păstrându-se în mare secret până acum o zi.

Invitațiile, trimise cu DOAR o zi înainte

Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro invitațiile pentru acest eveniment au fost gata abia marți seara și vor fi înmânate miercuri, deci cu DOAR o zi înainte ca evenimentul să aibă loc. De altfel, redacția PSnews.ro nu a primit nici până la momentul publicării acestei știri metodologia acreditării la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Iar asta nu e tot: sursele noastre ne-au dezvăluit că inclusiv Primăria Capitalei, NU a fost informată până weekend-ul trecut de faptul că la București urmează, în mai puțin de o săptămână, să aibă loc un asemenea eveniment la care se așteaptă să vină și înalți oficiali europeni.

Președintele României, spectator la ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

Nu în ultimul rând, se pare că în ”desfășurătorul” premierului Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis este un simplu spectator la eveniment. Concret: sursele noastre ne-au dezvăluit că, potrivit programului, președintele României NU va ține vreun discurs în fața celor prezenți.

Amintim, însă, că în Bulgaria, țara care a deținut președinția Consiliului UE în perioada ianuarie – iunie 2018, la ceremonia oficială de deschidere președintele bulgar Rumen Radev a ținut un discurs, chiar dacă, spre deosebire de președintele României, acesta nu avea atribuții de politică externă.

 

1 comentariu la “Harababură totală la Guvern: cum NU s-a pregătit Dăncilă pentru ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE

  1. O analfabeta si-o marlanca de videle, la ce sa te astepti? Du-te, faaa, la colectiva, nu la presedintia Consiliului UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *