Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: 17 angajaţi ai SJU Miercurea Ciuc, infectaţi cu noul coronavirus; spitalul ia măsuri pentru valul 5

Inquam Photos / George Călin

Un număr de 17 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sunt infectaţi cu noul coronavirus, 11 dintre ei fiind vaccinaţi anti-COVID-19.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, cei 17 angajaţi pozitivi la noul coronavirus lucrează în diferite arii de activitate şi în mai multe secţii ale spitalului. Aceştia s-au infectat în comunitate şi toţi prezintă forme uşoare, nefiind spitalizaţi.

„Din cei 1.400 de angajaţi ai spitalului, avem 17 infectaţi în momentul de faţă, de pe diferite secţii şi arii de activitate. S-au infectat din comunitate, toţi au forme uşoare, nu avem niciun coleg internat. Ca măsură de precauţie se face în continuare, în fiecare dimineaţă, triajul personalului medical de către asistenta şefă, iar dacă cineva vine cu simptome, este testat”, a precizat Kiss Edit.

Sursa citată a mai arătat că din cei 17 pacienţi infectaţi, 11 sunt vaccinaţi anti-COVID-19.

Referentul de presă al spitalul a mai adăugat că s-au luat deja o serie de măsuri, în vederea pregătirii valului 5 al pandemiei, spitalul având un plan pentru situaţia creşterii cazurilor, conform căruia treptat se va întoarce la nivelul de îngrijire COVID-19 pe care l-a avut în valul 4.

„În momentul de faţă nu avem multe spitalizări, iar ceea ce avem se gestionează pe secţia pneumologie. Urmează ca la această secţie să se mărească capacitatea de îngrijire, după care trecem la secţia de boli infecţioase, respectiv mărirea numărului de paturi la ATI COVID. Tot ca măsură de precauţie, continuăm testarea pacienţilor care urmează să fie internaţi. Totodată, am rugat pacienţii să vină la orele exacte ale programărilor în cabinetele de specialitate, pentru evitarea aglomeraţiei din faţa cabinetelor şi să poarte corect măştile de protecţie”, a mai spus Kiss Edit.

De asemenea, SJU Miercurea Ciuc a organizat trei centre de evaluare ambulatorie a pacienţilor cu COVID-19, două dintre ele la Miercurea Ciuc, lângă Unitatea de Primiri Urgenţe şi la secţia de pneumoftiziologie, şi unul la secţia exterioară a spitalului din oraşul Vlăhiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *