Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: 52,27% rata de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul personalului din sistemul de educaţie

twitter

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul personalului din sistemul de educaţie din Harghita este de 52,27%, arată datele furnizate miercuri de Inspectoratul Şcolar Judeţean, existând situaţii în care procentul de imunizare la unele unităţi şcolare este foarte redus.

Potrivit sursei citate, cea mai mare rată de vaccinare din judeţ este la Grădiniţa de pe lângă UM01788 „Prichindeii” din comuna Lunca de Sus, unde tot personalul este vaccinat, pe locul următor situându-se Şcoala Gimnazială „O.C.Tăslăuanu” din Bilbor, unde procentul de imunizare a angajaţilor este de 96,30%.

În municipiul Miercurea Ciuc, cea mai mare rată de vaccinare – de 90,48%, se înregistrează la Şcoala Postliceală „Luis Pasteur”, urmată de Colegiul Naţional „Octavian Goga”, unde s-au imunizat 80% dintre angajaţi, potrivit agerpres.

Cea mai mică rată de vaccinare din municipiul reşedinţă de judeţ se înregistrează la Grădiniţa „Kis Herceg”, unde rata de vaccinare în rândul personalului este de doar 27,08%.

De altfel, şi la alte grădiniţe din Miercurea Ciuc procentul angajaţilor imunizaţi este redus şi nu ajunge la 40%.

Cea mai mică rată de vaccinare din Harghita se înregistrează la Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” din localitatea Dealu, unde 15,09 % dintre angajaţi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, pe locurile următoare situându-se Şcoala Gimnazială din Valea Rece, unde procentul de imunizare este de 17,14%, şi Şcoala Gimnazială „Cserei Mihaly” din Racu, cu 19,20%.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a informat că 78,05% din personalul acestei instituţii este imunizat, din cei 41 de angajaţi doar 9 fiind nevaccinaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *