Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: Autoritățile din Miercurea Ciuc solicită sprijn de la Rezervele de Stat

Inquam Photos/Octav Ganea

Autorităţile din Miercurea Ciuc solicită sprijin de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, constând în alimente şi materiale, în urma incendiului care a afectat comunitatea de romi din cartierul Şumuleu – Miercurea Ciuc.

Un număr de 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul violent care a cuprins joi seara locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc, aproximativ 260 de persoane afectate fiind cazate acum într-o sală de sport din oraş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJAS) Harghita a adoptat vineri seara o hotărâre în care se arată că „se aprobă necesarul de materiale şi alimente, aşa cum a fost întocmit de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Miercurea Ciuc, în vederea transmiterii către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în scopul aprobării disponibilizării acestora către UAT Miercurea Ciuc”.

Totodată, în hotărârea menţionată se precizează că „Direcţia de Sănătate Publică Harghita va solicita Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, în regim de urgenţă, necesarul de vaccinuri în scopul vaccinării persoanelor sinistrate care îşi dau acordul pentru vaccinare”.

Tot în cadrul şedinţei CJSU s-a decis că, pentru cazare temporară, Primăria Miercurea Ciuc va repartiza, în regim de urgenţă, persoanele sinistrate în locaţiile puse la dispoziţie de instituţiile publice / entităţile private din judeţul Harghita şi va identifica terenul necesar amplasării locuinţelor modulare în care vor fi cazate acestea.

Membrii CJSU Harghita au aprobat şi testarea tuturor celor afectaţi de incendiu, care a avut loc deja, relocarea în alte spaţii urmând să se facă după sosirea rezultatelor şi după trierea epidemiologică. De asemenea, prin ordin al prefectului Ion Proca s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai mai multor instituţii cu atribuţii în domeniu, care va evalua, atât din punct de vedere locativ, cât şi sanitar, zona afectate de incendiul din 7 ianuarie.

Locuitorii din Miercurea Ciuc au dat dovadă de o solidaritate exemplară, încă din timpul nopţii venind la sala de sport şi aducând ajutoare pentru cei afectaţi de incendiu.

1 comentariu la “Harghita: Autoritățile din Miercurea Ciuc solicită sprijn de la Rezervele de Stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *