Harghita: Bombă de aruncător din Al Doilea Război Mondial, găsită într-un pârâu

Sursă foto: Facebook / ISU Harghita

O bombă de aruncător din Al Doilea Război Mondial a fost găsită sâmbătă de un bărbat, în pârâul Jolotca, din localitatea Sărmaş, la faţa locului intervenind pirotehnicienii din cadrul ISU Harghita şi un echipaj de Poliţie.

„Specialiştii ISU au constatat faptul că este vorba despre o bombă de aruncător, de calibrul 50 mm, provenind, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost ridicată, transportată, depozitată, în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă”, a informat ISU Harghita.

Pompierii avertizează că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea nu trebuie atinsă sau lovită, indiferent dacă este parţial îngropată în pământ sau se află la suprafaţă.

„Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată”, a precizat ISU Harghita.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: