Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: Doar trei localităţi au o rată de infectare cu noul coronavirus mai mare de 1,5 la mia de locuitori

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Doar trei localităţi din Harghita au o rată de infectare cu noul coronavirus mai mare de 1,5 la mia de locuitori, în aceste cazuri fiind aplicate măsurile de restricţie specifice.

Potrivit ultimei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita, localităţile unde incidenţa cazurilor de infectare este cuprinsă între 1.5 şi 3 la 1.000 de locuitori sunt Băile Tuşnad, Gălăuţaş şi Porumbeni, drept pentru care s-au dispus măsuri privind restrângerea activităţii restaurantelor, cafenelelor sau a instituţiilor de spectacole.

În restul de 64 de unităţi administrativ teritoriale din Harghita, rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5 cazuri la o mie de locuitori. Potrivit datelor furnizate de Instituţia Prefectului, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Harghita 29 de cazuri de infectare, în vreme ce zece persoane au fost declarate vindecate de COVID-19.

În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni se află internaţi, în acest moment, un număr de 65 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În judeţul Harghita, incidenţa cazurilor de COVID-19 la o mie de locuitori este, în data de 13 ianuarie, de 0.62%, cea mai mică din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *