Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: Ministrul Tătaru spune că se ia în calcul relaxarea restricţiilor în industria balneară, în a doua parte a lui septembrie

Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri după amiază, la Miercurea Ciuc, că se ia în calcul relaxarea restricţiilor din industria balneară, respectiv reluarea terapiilor hidrice, în a doua parte a lunii septembrie.

Nelu Tătaru a explicat că luna septembrie va fi una destul de grea, în care se vor redeschide restaurantele, teatrele şi cinematografele, dar va începe şi şcoala şi vor avea loc alegeri, existând riscul creşterii numărului de îmbolnăviri, dar că s-a făcut deja o evaluare privind potenţialul de apariţie a unor cazuri noi, odată cu relaxarea măsurilor şi în industria balneară.

Avem o lună septembrie destul de grea, în care asumăm anumite măsuri de reluare a activităţii. După cum aţi putut afla, aseară, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în şedinţa de Guvern, deja preconizăm pentru 1 septembrie o reluare a activităţii în spaţiile de servire închise, în teatre, cinematografe. Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi. Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27. În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a mai arătat că în judeţele unde va exista o transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele venite din exterior, dar oaspeţii din hoteluri vor putea servi masa în spaţii închise.

La fel ca şi deschiderea şcolilor, avem evaluarea făcută, dar deciziile se vor lua de acele comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică. Acolo unde avem transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele din exterior, dar pentru hoteluri, cei care sunt cazaţi în hoteluri vor lua masa, indiferent de zona şi de transmiterea din acea zonă„, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene şi a discutat cu medicii rezidenţi despre problemele cu care se confruntă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *