Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: O angajată a Spitalului de Urgență Miercurea Ciuc, diagnosticată cu COVID-19, a murit. Femeia nu era vaccinată

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

O angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, diagnosticată cu COVID-19, a murit, informează conducerea unității sanitare.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul acestei săptămâni alte opt persoane infectate cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa.

„Este fără precedent că, în acest sfârşit de săptămână, am avut 9 decese în rândul pacienţilor cu COVID-19. Între ele avem şi prima colegă pe care o pierdem în această luptă: ne luăm rămas bun de la registratorul medical Dolha Hajnalka”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Conform unor surse medicale, angajata SJU nu era vaccinată împotriva noului coronavirus.

La ora actuală, în SJU Miercurea Ciuc sunt internaţi aproape 140 de pacienţi cu COVID-19, iar toate paturile de la ATI sunt ocupate.

„De la începutul pandemiei nu am avut niciodată atât de mulţi pacienţi cu COVID-19 şi nici atât de mulţi în stare gravă. Azi, pe secţiile spitalului sunt internaţi 139 pacienţi COVID-19 confirmaţi şi dintre ei 106 au nevoie de oxigen. Secţia ATI-COVID este plină, avem acolo 10 pacienţi, dintre ei 4 bolnavi sunt intubaţi. Pe secţii mai avem 28 pacienţi în stare critică şi alţi 48 cu forme severe ale bolii. 89 la sută din pacienţii cu COVID-19 nu sunt vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2”, precizează reprezentanţii SJU din Miercurea Ciuc, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *