Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: Peste jumătate din testele făcute în ultimele 24 ore, pozitive; judeţul a intrat în scenariul roşu

Inquam Photos / Octav Ganea

Peste jumătate din testele efectuate în ultimele 24 ore în Harghita s-au dovedit a fi pozitive, judeţul intrând luni în scenariul roşu, cu o incidenţă de 3,04 cazuri de infectare la mia de locuitori, arată datele furnizate de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat 43 de cazuri noi de COVID-19, fiind efectuate 88 de teste, adică 45 de teste RT-PCR şi 43 de teste rapide., potrivit agerpres.

În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni se află internate 125 de pacienţi, iar 97 de persoane au fost declarate vindecate.

De asemenea, 653 de persoane se află în izolare la domiciliu, iar 533 sunt în carantină.

Judeţul Harghita a intrat, luni, în scenariul roşu, cu o incidenţă de 3,04 de cazuri de infectare la mia de locuitori.

Datele statistice arată că 22 din cele 67 de unităţi administrative din judeţ au o incidenţă de peste 3 la mia de locuitori, cea mai mare rată de infectare, de 6,29 cazuri, fiind înregistrată în comuna Joseni.

Pe următoarele locuri se află municipiile Gheorgheni şi Miercurea Ciuc, cu o incidenţă a cazurilor de 6,07, respectiv 6,06 la mia de locuitori.

Cinci comune din Harghita nu au înregistrat niciun caz de infectare în ultimele 14 zile, respectiv Cozmeni, Dârjiu, Ocland, Săcel ş Ulieş, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *