Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: Ploile torențiale au provocat inundații în zeci de case şi curţi

facebook

Aproximativ 40 de case şi curţi din localitatea Praid şi alte 20 de locuinţe din Ocna de Jos au fost inundate în urma ploilor torenţiale, pompierii harghiteni intervenind în noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea apei acumulate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, în cursul nopţii, echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Praid, Corund şi Ocna de Jos au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torenţiale din mai multe gospodării şi curţi.

Au fost afectate în jur de 40 de case şi curţi în Praid şi aproximativ 20 de case şi curţi în Ocna de Jos. Intervenţii punctuale ale pompierilor militari pentru înlăturarea efectelor negative generate de inundaţii s-au înregistrat şi în Gheorgheni (o curte şi o anexă gospodărească inundată), Miercurea Ciuc (2 case, 1 anexă şi o curte), Capu Corbului (cabană de vânătoare)„, au transmis reprezentanţii ISU Harghita.

În prezent, sunt intervenţii în desfăşurare la Topliţa, la subsolul unei societăţi comerciale şi la o anexă gospodărească şi în Gheorgheni la 3 subsoluri ale unor case, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *