Skip to content
Harghita Știri locale

Harghita: Poliţiştii dat amenzi de peste 10.000 lei în weekend pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Poliţiştii harghiteni au aplicat, în weekend, amenzi de peste 10.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Harghita, la sfârşitul săptămânii trecute s-au derulat acţiuni la care au participat, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialişti ai altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu şi care au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de persoane, centrele comerciale şi zonele adiacente, unităţile de alimentaţie publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum şi mijloacele de transport în comun.

În cadrul celor 32 de acţiuni au fost verificate 143 de unităţi economice şi 2.259 de obiective sau alte locaţii, respectiv domicilii sau locuri unde exista persoane aflate în carantină sau izolare, gări, autogări, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, potrivit Agerpres.

De asemenea, au fost verificate 121 de mijloace de transport şi au fost legitimate aproximativ 6.000 de persoane, circa 2.000 dintre acestea aflate în carantină şi peste 2.500 aflate în izolare.

Au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 92 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, trei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi trei pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate în context COVID-19, în cuantum total de 10.500 de lei, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *