Skip to content
Politică

Harta infracționalității din sectorul 3. Un consilier local trage un semnal de alarmă cu privire la cele mai nesigure cartiere

Sectorul 3 al Capitalei a evoluat constant pe parcursul ultimilor 15 ani, pe mai multe niveluri. Vorbim aici de transformări vizibile în ceea ce privește modernizarea peisajului urban, dar și în ceea ce privește nivelul de trai și felul cum este percepută zona.

Cartiere rezidențiale, piețe noi, supraveghere video permanentă a intersecțiilor mari, artere rutiere modernizate, trecerea în subteran a cablurilor de internet și televiziune, zone de promenade.

Cu o populație de aproximativ 400.000 de locuitori, aceeași cu a unui județ mai răsărit, fostul conglomerat de cartiere muncitorești are, inevitabil, și nuanțe de gri sau chiar negre.

Sunt percepute mai ales atunci când se pune problema gradului de infracționalitate. Fostele zone industrializate au lăsat în urmă cartiere întregi de muncitori și urmași ai lor care se confruntă cu problema șomajului și a sărăciei. Mergând pe acest drum, s-a pus, deseori, problema securității celor care trăiesc aici. Una din necesitățile vitale ale fiecăruia este siguranța fizică. Până la urmă sste o preocupare primară pe care fiecare locuitor al oricărei capitale, oraș, comună sau sat, o are.

Unul din consilierul liberal din Consiliul Local sector 3, Alexandru Coșocariu, președinte al Comisiei de Urbanism a Sectorului 3, a fost de acord să ofere reporterului PSnews.ro o reactive privind problema siguranței zonelor din sector cu probleme.

Una dintre acestea este cartierul cunoscut în urmă cu 25 de ani drept “23 August”. Fără a fi comparat cu “câmpurile de război urban” cu notorietate în București, 23 August rămâne în mentalul colectiv al sectorului 3, alături de Prelungirea Pantelimon, Sălăjan sau Republica, drept un “punct fierbinte“ când vine vorba de siguranța cetățenilor și a bunurilor lor.

Alexandru Coșocariu, unul dintre consilierii locali care s-a implicat în dezvoltarea pe mai multe planuri a acestor zone încă deficitare din punct de vedere al securității cetățenilor, susține că siguranța locuitorilor reprezintă o preocupare permanentă a administrației locale.

„Încă de acum șase ani, din momentul în care am ales să mă implic activ în viața politică și socială a sectorului, am luat contact cu cartierul 23 August. Este o lume aparte, care trebuie văzută și înțeleasă, înainte de a emite judecăți de valoare. Sunt oameni cu care am lucrat foarte bine, oameni cu care am dus la capăt proiecte pe domenii diverse – în sănătate, în educație, protecția copilului și chiar și proiecte culturale. Este adevărat că mai avem de lucrat atunci când vine vorba despre rata infracționalității. Dar trebuie ținut cont de faptul că zonele pomenite mai sus sunt unele cu șomaj ridicat. Există oameni care trăiesc de pe o zi pe alta, și au familii numeroase de întreținut. Nu este o scuză, dar este o cauză. De aceea am susținut întoteauna că este mai important să creezi condiții de muncă și de educație.

Atunci când ești obligat să aplici măsuri coercitive este, de multe ori, prea târziu. Oricum, în urma eforturilor susținute din ultimii ani, alături de factorii de decizie din administrație, Poliția Locală și de sector, am reușit să mai schimbăm din percepție. Mergem în continuare pe același drum și sunt convins că vom reuși până la urmă – mai ales daca vom avea, ca și până acum, sprijinul celor care trăiesc în aceste zone. Putem să avem cel mai modern sector din punct de vedere arhitectural, dar fără siguranța și securitate pentru oameni nu vom putea spune că trăim într-o metropolă europeană”, a punctat Alexandru Coșocariu pentru PSnews.ro.

3 comentarii la “Harta infracționalității din sectorul 3. Un consilier local trage un semnal de alarmă cu privire la cele mai nesigure cartiere

  1. Domnul consilier pnl se plange de infractionalitatea din cartierul 23 aug? Seful politiei locale nu e cumva sustinut de PNL/ membru PNL. Dar ei (politia locala) nu au treaba decat cu zona decebal si centruvechi :).

  2. Ribi ce importanta are culoarea politica?este cam rau famat sect. 3 nu prea suntem in siguranta e cam greu sa strabati pe strazile intunecoase,pericol maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *