Skip to content
Alegeri

Harta parlamentarelor: Jumătate de țară s-a colorat în roșu

Inquam Photos/Octav Ganea

Alegerile parlamentare s-au încheiat însă negocierile pentru formarea unei majorități în viitorul Parlament abia acum încep. După numărarea a peste 99% dintre voturi, PSD se află pe primul loc în opțiunile alegătorilor care s-au prezentat la vot, duminică, înregistrând victorii în cele mai multe județe ale țării. Social-democrații sunt urmați, în clasament, de PNL și USR-PLUS. O surpriză a venit din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), care va fi a patra formațiune politică din noul legislativ.

PSD a ieșit pe primul loc în peste 20 de județe în urma alegerilor parlamentare

Așadar, după alegerile parlamentare de duminică, harta României va fi predominant roșie, PSD câștigând în 22 de județe la votul pentru Camera Deputaților și în 21 la votul pentru Senat, potrivit rezultatelor provizorii, disponibile la ora redactării acestei știri.

Social-democrații au obținut victorii în cele mai multe județe din Moldova, Muntenia și Oltenia. Concret, în urma votului pentru Camera Deputaților, județele roșii sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Buzău, Ialomița, Călărași, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Hunedoara și Caraș-Severin, scrie b1.ro.

La Senat, rezultatele încă parțiale arată că PSD a ieșit pe primul loc în toate județele de mai sus, cu excepția județului Caraș-Severin, acolo unde s-au impus liberalii la votul pentru camera superioară a Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *